Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj 6- izb. rodinný dom postavený cca roku 1982 po čiastočnej rekonštrukcii v roku 2022 v krásnom prostredí intravilánu malebnej obce Prellenkirchen (17 km od Bratislavy). Dom stojí na pozemku o výmere 526 m2 na pokojnej ulici v blízkosti prírodných jazierok. Mesačné náklady predstavujú 200 € vrátane elektriny, odvozu smetí a kanalizácie.
Dom je postavený z tehly, je 2- podlažný s kompletným podpivničením, presvetlený a výborne dispozične riešený a má dobrú izbovosť. Zastavaná plocha domu je 138 m2 s celkovou úžitkovou plochou 264 m2 vrátane 30 m2 garáže s automatickým otváraním + terasa 16 m2 + loggia 10 m2. Strecha je sedlová so zdravým krovom a dobrou izoláciou (minerálna vata + sadrokartón). Samotný pozemok o výmere má momentálnu hodnotu cca 100.000,- EUR. Pozemok , resp. dom je výborne orientovaný na juh a nachádza sa v staršej zóne obce, sú tu vybudované chodníky, osvetlenie ako aj všetky prístupové cesty a tiež všetky inžinierske siete (voda, elektrina, kanalizácia, internet).

Rekonštrukcia a materiály: omietky, stierky, nové plastové okná (3- sklo, alu/plast dýhované ), na prízemí nová elektrina, rozvody vody, zateplenie- čadičový polystyrén 20 cm, travertínové obklady spodnej časti domu, nová fasáda, veľkoplošné laminátové podlahy na prízemí. Dom je čiastočne vybavený nábytkom, kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi. Možnosť odkúpenia 15 ks nových solárnych panelov + nové plechy na rekonštrukciu celej strechy.
Dispozícia:
Prízemie: vstupná hala, samostatná toaleta, malá komora, kúpeľňa s vaňou, sprchovým kútom a toaletou, pracovňa, 2 samostatné spálne, moderný otvorený priestor obývačky s kachľami prepojenej s kuchyňou s výstupom na terasu (16 m2).
Poschodie: priestranná galéria s výstupom na balkón (10 m2), kúpeľňa s WC, vaňou a sprchovacím kútom, 2 detské izby, kúpeľňa so sprchovým kútom a toaletou.
Podpivničnenie:
technická miestnosť, podschodový priestor, technická miestnosť so zásobníkom na pelety (4 tony) a s automatickým podávačom peliet, technická miestnosť s kotlom a zásobníkom (300 L), príprava na saunu, vináreň s krbom, garáž o výmere 30 m2 s automatickou bránou, toaleta, murovaný gril s elektrickým roštom.
Kúrenie: vykurovanie domu zabezpečuje kotol na pelety (aj s diaľkovým ovládaním na Wifi) spolu automatickým podávačom peliet, v celom dome sú radiátory.

Prellenkirchen je vzdialený od centra Bratislavy 17 km, čo predstavuje cca 15 minútovú cestu autom. Napojenie Bratislavy je bez dopravných obmedzení a má viacero alternatív napr. cez Edelstal, Hainburg alebo cez diaľnicu smerom na Kittsee. Bývanie v tejto lokalite poskytuje spojenie s okolitou prírodou a umožňuje tráviť voľný čas v prírode s krásnymi výhľadmi a s možnosťami prechodu peši alebo na bicykli do Hainburgu a okolitých obcí a predstavuje príjemnú alternatívu prímestského bývania v malebnej vinárskej obci. Ide o tichú, kultivovanú obec nezasiahnutú dopravou. V obci sa nachádza moderná známe letné kúpalisko, materská škôlka, základná škola (1-4 r.), ihrisko, reštauračné prevádzky, lekár, lekáreň, obchod Spar, a známe poetické viničky Heuriger smerom na Edelstal. Veľké nákupné centrum v Kittsee je vzdialené len 8 minút autom. Viac informácií v RK.

Cena: 265.000,- EUR (pri rýchlom jednaní výrazná zľava)
Kontakt: 0903/ 240 848, alzafari@agreal.sk
Pri kúpe nehnuteľnosti v Rakúsku je potrebné počítať s nasledujúcimi nákladmi:
3% - provízia realitnej kancelárii
1,1%- zápis do pozemkovej knihy
3,5% - daň z predaja
+ náklady rakúskeho notára 1,2% (rakúsky notár pripraví všetky kúpno-predajné zmluvy ako aj úschovu a kúpa a predaj sa realizuje cez neho)

Detail nehnuteľnosti

  • ID ponuky:
      9068448
  • Tranaskcia :
      Predaj
  • Typ nehnuteľnosti :
      Domy a chalupy
  • Druh nehnuteľnosti :
      Rodinný dom
  • Celková cena :
      265 000 €
  • Jednotková cena:
      1 004 € / m2

Lokalita

Zobraziť na externej mape
  • Ulica : -
  • Časť mesta : -
  • Mesto : Prellenkirchen
  • Kraj : Niederösterreich
  • Okres : Bruck an der Leitha
  • Štát : Rakúsko

AG Real

  • Adresa: Pri Habánskom mlyne 4703/38, Bratislava-Staré Mesto, mestská časť v okrese Bratislava I
  • Mobil: +421 907 201 692
  • Email: agreal@agreal.sk
  • Web: https://agreal.sk

Podobné nehnuteľnosti