Popis nehnuteľnosti

Fakty o dome:
Úžitková plocha: 80.00m2
Pozemok: 1219.00m2
Z toho zastavaná: 0.00m2
Počet izieb: 3
Pivnica: 10m2
Stav: povodny (nepálená tehla)

Úvod:
Alekšince známe najmä pre svoje rybníky, majú oproti ostatným satelitom výhodu priameho vlakového spojenia do Nitry, vlastnú základnú školu, pričom sa nachádzajú len 12 minút od pripájača na R1 v Bábe, či 18 minút od centra okresného mesta autom.

Niet divu, že tu má čoskoro vyrásť nová rezidenčná štvrť rodinných domov s tromi parkami, jazerom s rozlohou vyše 3300 m2, kaviarňou, detským ihrisko a materskou školou.

Prečo táto nehnuteľnosť?
Veľký pozemok s výmerou 12 árov s odrastenou výsadbou a stavbou hlavného domu a letnej kuchynky, v pokojnej časti obce Alekšince.

Základná a materská škola v obci, s rozvinutým multifunkčným ihriskom, vlakovým spojením pre deti do Nitry a potravinami Coop Jednota.

Množstvo bodov záujmu v okolí, rybníky v obci, historické centrum Nitry, Vodná nádrž Kráľová či príroda lesov Nového mesta nad Váhom.

Dispozícia a zariadenie:
Z dispozičného hľadiska oceníte dve plnohodnotné spálne s výmerou okolo 16m2, ktoré sú doplnené o dennú časť s kuchyňou.
Množstvo predstáv na dokončenie sa opiera o štýlovú a presvetlenú verandu ktorá kopíruje pôdorys domu tvaru písmena L.
Kúpeľňa so sprchovým kútom sa nachádza naproti rozmernej predsiene, pričom je plne využiteľná.

Stav a technológie:
Dom je využívaný ako víkendový dom a túto funkciu by vedel ďalej plniť aj bez väčších zásahov.

Ak by ste ho chceli rekonštruovať a využívať na bývanie, dom by potreboval zásadnú rekonštrukciu vrátane výmeny strechy a sanovania nosných múrov, ktoré sú z nepálenej tehly a má trhliny. Pri tak veľkej rekonštrukcii je už na zváženie aj odstránenie stavby.
Časť nosného systému je postavená ešte z nepálenej tehly, novšia časť domu, ktorá predstavuje prístavbu je už z klasickej tehly.

Stavba je napojená na inžinierske siete rozvodu elektriny, plynu a obecnej vody.
Kanalizácia je riešená vlastnou žumpou.
Vykurovanie je zabezpečená formou plynových gamatiek alebo tuhým palivom v piecke.
O ohrev teplej vody sa stará elektrický bojler.

Pozemok a záhrada:
Veľký pozemok s odrastenými drevinami, ktré v zadnej časti dovolujú realizáciu milovníkom záhrad a drobného pestovania.
  
O lokalite:
Lokalita Alekšince má škôlku aj základnú školu, za ktorou sa nachádza aj nové multifunkčné ihrisko. Ako jeden z mála satelitov Nitry ponúka teda táto obec základnú školu a pohodlné vlakové spojenie do centra Nitry so širokou paletou stredných a vysokých škôl.

Centrum Nitry je inak vzdialené len 18 minút autom. Viac ako 13 minút Vám to nezaberie do Jaguáru, 30 minút do Amazonu či Galanty so zamestnávateľom Samsung.

Potraviny vybavíte štandardne väčším nákupom v potravinách veľkých reťazcov na okraji Nitry, najbližšie sa nachádza Metro, či o niečo ďalej OC Galéria Nitra s Tescom, alebo Kaufland. Menšie potraviny počas víkendu vybavíte aj na pešo v miestnych potravinách COOP Jednota so širokým zastúpením slovenských výrobkov.

Voľnočasové aktivity v podobe cyklistiky, prechádzok si doprajete Vy a Vaše deti priamo v obci. Tá nie je tranzitnou, keďže sa nachádza asi 2 kilometre od cesty č. 513, ktorá spája Hlohovec s Nitrou. Hlohovec ako väčšie mesto len 15 minút od Alekšiniec rozširuje zázemie služieb o ďalšie prevádzky a voľnočasové aktivity.

Väčšinu leta budete tráviť na brehu Alekšinských rybníkov alebo v letovisku Vodná Nádrž Kráľová len pol hodinu autom od domu.

Ak hľadáte bývanie v rodinnom dome len kúsok od Nitry, je táto obec ideálnou voľbou v podobe rozvinutého netranzitného satelitu so skvelým zázemím.

Detail nehnuteľnosti

  • ID ponuky:
      5605579
  • Tranaskcia :
      Predaj
  • Typ nehnuteľnosti :
      Domy a chalupy
  • Druh nehnuteľnosti :
      Rodinný dom
  • Celková cena :
      79 900 €
  • Jednotková cena:
      999 € / m2

Lokalita

Zobraziť na externej mape
  • Ulica : -
  • Časť mesta : -
  • Mesto : Alekšince
  • Kraj : Nitriansky
  • Okres : Nitra
  • Štát : Slovensko

moja RK

Podobné nehnuteľnosti