Ľudia z Bratislavy a okolia vymieňajú domy za byty. Čo ich k tomu vedie?

PR servis | 24.09.2024 00:00
V bratislavskom Metropolise zaznamenali záujem ľudí vymeniť rodinný dom za pohodlný byt
Autor: MINT Investments

„Značnú časť budúcich obyvateľov Metropolisu tvoria aj ľudia vo vyššom strednom veku, ktorí sa rozhodli vymeniť dom za byt v centre mesta. Dôvodom sú najmä výhody, ktoré bývanie v centre ponúka – vyšší komfort, jednoduchšia dostupnosť a nižšie prevádzkové náklady,“ hovorí Sebastien Dejanovski zo spoločnosti MINT Investments, ktorá stojí za projektom bratislavského Metropolisu.

Príčinou je zväčša zmena životnej situácie – deti im odrástli a zrazu nepotrebujú tak veľa priestoru. Starostlivosť o dom, ktorá zahŕňa aj údržbu záhrady, časté opravy a modernizáciu, sa pre nich stáva čoraz väčšou záťažou, fyzickou aj finančnou. Preto časom začnú rozmýšľať nad sťahovaním.

Vizuál bytu v projekte Metropolis
Vizuál bytu v projekte Metropolis
Autor: MINT Investments

Láka ich nové centrum Bratislavy

„Medzi našimi klientmi sú aj takí, ktorí sa do Metropolisu sťahujú po predaji domu na hradnom kopci, teda v jednej z najprestížnejších lokalít v Bratislave,“ približuje developer. Viacerí sa tiež podľa jeho slov vracajú do centra mesta z priľahlých obcí. U nich je jedným z rozhodujúcich faktorov dopravná dostupnosť, pretože chcú menej času tráviť v aute.

„Dôležitá je pre nich lokalita – blízkosť obchodov, služieb, ale aj divadiel, kaviarní či príjemného prostredia na prechádzky, napríklad pri Dunaji. Nový downtown ich oslovuje tým, že ponúka novopostavené kompaktné miesto na život,“ vysvetľuje developer.

Metropolis navyše bude mať semiprivátnu záhradu, ktorá obyvateľom prinesie romantické zákutia inšpirované Londýnom či Parížom. Pre ľudí zvyknutých na záhradu a zeleň bude ideálnym miestom na posedenie na čerstvom vzduchu.

Kvalita stavby a nižšie mesačné náklady

Sebastien Dejanovski však upozorňuje, že samotná lokalita nestačí. Keď sa už totiž človek rozhodne vymeniť dom za byt, chce, aby to stálo za to. Hľadá kvalitnú stavbu, maximálne pohodlie a moderné technológie ako autonómnu rekuperáciu, stropné kúrenie a chladenie či vonkajšie žalúzie.

„Vzhľadom na svoje bohaté skúsenosti si naši klienti plne uvedomujú, že moderné technológie im zabezpečia vyšší komfort bývania. Zároveň však prispievajú k nižším mesačným nákladom a k zachovaniu hodnoty ich novej nehnuteľnosti.“

Práve Metropolis tieto ich očakávania spĺňa, keďže ide o najkvalitnejšiu novostavbu v bratislavskom novom centre. Použité technológie sú pritom od prestížnych nemeckých výrobcov – autonómne rekuperácie sú od firmy Wolf, stropné kúrenie a chladenie od Rehau, vonkajšie žalúzie od Climax/Somfy.

Pri plánovaní projektu sa tiež od samého začiatku myslelo nielen na dizajn, ale aj na energetickú udržateľnosť, ktorá sa odráža na výške mesačných nákladov. „Očakávame, že mesačné prevádzkové náklady v Metropolise budú vďaka použitým materiálom a technológiám o 25 % až 30 % nižšie ako v okolitých novostavbách,“ približuje Sebastien Dejanovski.

Mestské bývanie v Metropolise predstavuje pohodlie bez starostí
Mestské bývanie v Metropolise predstavuje pohodlie bez starostí
Autor: MINT Investments

Byty sa ešte dajú kúpiť

Aj vďaka tomu má už väčšina bytov v Metropolise svojich nových majiteľov. „Stále sú však na viacerých podlažiach dostupné byty rôznych dispozícií vrátane tých s atraktívnymi výhľadmi.“

Keďže stavba už smeruje k dokončeniu, záujemcovia sa môžu osobne presvedčiť o kvalite použitých materiálov a pozrieť si vzorové byty. Súčasťou štandardu sú trojvrstvové celodrevené podlahy, bezprahové bezpečnostné dvere, veľkoformátové talianske gresové obklady a dlažby či prémiová nemecká sanita v kúpeľniach.

„Reakcie záujemcov sú veľmi pozitívne, čo nás teší. Našou ambíciou bolo postaviť najkvalitnejšiu novostavbu v tejto štvrti a to sme aj dodržali,“ uzatvára Sebastien Dejanovski.

VIAC O METROPOLISE

Metropolis je najkvalitnejšou novostavbou v bratislavskom novom centre
Metropolis je najkvalitnejšou novostavbou v bratislavskom novom centre
Autor: MINT Investments

Súvisiace články: