Mrakodrap s nebeskými výhľadmi: Varso Tower sa otvára pre verejnosť

Katarína Hrnčárová | 25.07.2024 00:00
Panoráma Varšavy.
Autor: HB Reavis

V samotnom srdci Varšavy sa týči Varso Tower, najvyšší mrakodrap v Európskej únii. Táto architektonická perla, navrhnutá medzinárodnou kanceláriou Foster + Partners, sa týči do výšky 310 metrov nad hlavným mestom Poľska.

Svoje poschodia na samom vrchole už čoskoro odhalí verejnosti. Spoločnosť Magnicity, renomovaný líder v oblasti prevádzky vyhliadkových veží, začne spravovať tri najvyššie poschodia tejto impozantnej stavby.

Jedinečné výhľady a zážitky

Varso Tower má ideálnu polohu v blízkosti centra Varšavy a tiež hlavnej stanice, čím je ľahko dostupná pre turistov. Vrcholové poschodia mrakodrapu ponúkajú neprekonateľné výhľady na Varšavu a majú potenciál stať sa jedným z najvyhľadáva­nejších miest v poľskej metropole.

Na 49. poschodí nájdu návštevníci terasy lemované stromami, zatiaľ čo 53. poschodie sa pýši panoramatickou strechou. Po otvorení môžu tešiť na bar s výhľadom na strešnú záhradu a slávny Palác kultúry a vedy, ale aj na na námestie Varso s observatóriom.

Fotogaléria Varso Tower vo Varšave:

Varšava, jedno z najdynamickejších hlavných miest Európy, zažíva významný hospodársky rozmach. Mesto bolo v roku 2023 označené za najlepšiu destináciu roka podľa European Best Destination Organization a len rok predtým privítalo 9 miliónov domácich a zahraničných turistov. S takýmito číslami je jasné, že otvorenie vrcholových poschodí Varso Tower bude veľkým prínosom pre turistický ruch.

Magnicity očakáva turistický boom

Varso Tower je v poradí už šiestou vežou, ktorú získala do svojho portfólia spoločnosť Magnicity. Generálna riaditeľka Alexia Vettier neskrýva nadšenie z nového prírastku: „Som veľmi hrdá, že sa spoločnosť Magnicity sťahuje na vrchol ikonickej veže Varso Tower. Našou ambíciou je ponúkať jedinečné zážitky, ktoré sú zdrojom emócií a umožňujú objavovať mesto inak. Tento projekt prinesie množstvo návštevníkov a otvorí novú etapu v živote tejto veže.“

Magnicity je lídrom v oblasti prevádzky vyhliadkových veží. Do prevádzkového portfólia spoločnosti patria ikonické miesta v srdciach najväčších svetových miest. V Paríži vlastní už od roku 1974 hvezdáreň Montparnasse na vrchole rovnomennej veže. Medzi ďalšie ikonické projekty patria berlínska Berliner Fernsehturm (televízna veža) a 360 Chicago Observation Deck v Chicagu. V Rotterdame má Magnicity dvojité zastúpenie vďaka akvizícii vyhliadkovej veže Euromast v roku 2020 a prevádzke vrcholu veže Zalmhaven I od roku 2024.

V samotnom srdci Varšavy sa týči Varso Tower, najvyšší mrakodrap v Európskej únii. Na 49. poschodí nájdu návštevníci terasy lemované stromami.
V samotnom srdci Varšavy sa týči Varso Tower, najvyšší mrakodrap v Európskej únii. Na 49. poschodí nájdu návštevníci terasy lemované stromami.
Autor: HB Reavis

Ambíciou spoločnosti je premeniť vrchol Varso Tower na miesto, ktoré si nenechá ujsť žiadny návštevník Varšavy. Projekt štartuje v 2. štvrťroku 2024 a pre verejnosť bude výhľad z Varso Tower prístupný od leta 2025.

Varso Tower je pripravená stať sa nielen symbolom mesta, ale aj neodmysliteľnou súčasťou zážitkov každého návštevníka Varšavy. Tento ikonický mrakodrap s úchvatnými výhľadmi prinesie nezabudnuteľné zážitky a podčiarkne krásu a dynamiku poľskej metropoly.

„Už vo fáze návrhu sme vedeli, že sa chceme o výhľady z Varso Tower podeliť nielen s nájomcami kancelárií, ale aj so širokou verejnosťou. Sme hrdí na to, že sme podpísali 20-ročnú nájomnú zmluvu s Magnicity, ktorá už poskytuje úžasné a bezpečné zážitky návštevníkom v Chicagu, Paríži, Berlíne a Rotterdame. Dovidenia na vrchole!“, dodáva Cezary Błaszczyk, člen predstavenstva spoločnosti HB Reavis Investments Poland, ktorá vežu vlastní.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Súvisiace články: