AKADÉMIA NARKS

Ako sa človek môže stať realitným maklérom? Je na to potrebné vzdelanie a ktorá škola ho vie na túto prácu pripraviť? Tieto otázky patria k tým základným, ktoré si niekto položí, keď sa zaujíma o prácu realitného makléra. Vďaka špecializovaným vzdelávacím akadémiám, ktoré sa zaoberajú vzdelávaním dospelých, je možné naučiť sa odbornú prácu aj po ukončení školského vzdelávania a v ktoromkoľvek veku.

Realitná akadémia NARKS už dlhoročne prináša špecializované kurzy pre realitný biznis, ako aj na začatie podnikania v realitách. Pôsobí v rámci Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska už od jej založenia. I keď základným cieľom Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska je integrácia realitných kancelárií Slovenska v rámci trhu s nehnuteľnosťami, ich prosperita a presadzovanie ich záujmov, medzi jej najdôležitejšie úlohy patrí aj vzdelávanie. Toto vzdelávanie je určené pre realitných maklérov a manažérov pre zvyšovanie ich profesijnej úrovne prostredníctvom praktických kurzov, tréningov, licenčných skúšok a odbornou prípravou. Školitelia a lektori sú profesionáli priamo z praxe s cennými dlhoročnými skúsenosťami v realitnom svete (realitní makléri, geodeti, pracovníci katastra, realitní právnici, bankoví a hypotekárni špecialisti a pod.).

Čo poskytuje Akadémia NARKS:

  • - Ucelený systém realitného vzdelávania
  • - Profesijný kurz „Realitný maklér“ akreditovaný MŠVVaŠ SR
  • - E-learning s platnou legislatívou SR v oblasti nehnuteľností
  • - In-house školenia od profesionálov
  • - Univerzitné štúdium na spolupracujúcich vysokých školách


Akreditovaný kurz Realitný maklér

Prvý profesijný kurz na Slovensku.

NARKS dňa 24. júla 2020 otvorila historicky prvý prípravný profesijný kurz Realitný maklér, akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v oblasti celoživotného vzdelávania pre získanie odborných vedomostí a kompetencií potrebných pre živnostenské oprávnenie na realitnú činnosť. Tento vzdelávací program tu dlhodobo chýbal.

Realitná činnosť, teda sprostredkovanie predaja, prenájmu a kúpy nehnuteľností, ako viazaná živnosť sa získava:

  • preukázaním vysokoškolského vzdelania ekonomického alebo právnického alebo stavebného alebo architektonického smeru
  • úplným stredným vzdelaním s maturitnou skúškou, prípadne vysokoškolským vzdelaním v inom odbore a osvedčením o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu v odbore vydané vzdelávacou inštitúciou akreditovanou Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

V prípade profesijného kurzu REALITNÝ MAKLÉR organizovaného Národnou asociáciou realitných kancelárií Slovenska (NARKS) je garantom Mgr. Mário Glos, člen predsedníctva NARKS. Ako profesionálny speaker sa zameriava na manažment realitnej kancelárie a jej tímu a tiež na oblasť mäkkých a tvrdých zručností zameraných na obchod, realitný biznis a marketing. Kvalitu výuky zabezpečuje ďalších 24 odborných lektorov, ktorí sú akreditovaní k rôznym témam.

Kurz navyše zahŕňa Európsku CEPI Atestáciu. To znamená, že akreditovaný slovenský kurz bol uznaný CEPI – Európskou asociáciou realitných profesií so sídlom v Bruseli ako vhodný na prípravu a vzdelávanie realitných maklérov na profesionálnej európskej úrovni. CEPI udelením atestácie osvedčuje, že akreditovaný kurz NARKS spĺňa najvyššie kritériá vzdelania. Každý úspešný absolvent kurzu, preto navyše získava aj európsky certifikát k realitnej profesii.

Vzdelávací program je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa zákona č. 568/2009 Z.z., pod značkou POA: 3538/2022/5/1 (predtým pod značkou POA: 3538/2017/56/1).

NARKS doposiaľ úspešne preškolila v tomto špecializovanom profesijnom kurze a odborne pripravila viac ako 200 absolventov pre prácu realitného makléra podľa nového zákona. Jej absolventi sa však počítajú na tisíce, keďže okrem tohto dlhšieho prípravného kurzu poskytuje aj 2-dňové kurzy a kratšie školenia a webináre, vrátanie absolvovania licenčných testov.

Viac informácii na stránke akademia.narks.sk




AKADÉMIA NARKS
Realitné kurzy a semináre od profesionálov

Kontaktujte nás:
Tel. 0902 952 454
vzdelavanie@narks.sk
akademia.narks.sk