Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj dvojpodlažný rodinný dom, v pohraničnej obci Suchá Hora. Dom má šarm vidieka a nachádza sa v jej okrajovéj časti. Prislúchajú k nemu aj na Orave tzv. zadné stavy, ktoré boli využívané ako hospodárska a skladová časť, tiež ako dielňa a dreváreň. Nehnuteľnosť sa nachádza na pozemku o celkovej výmere 1189m2 .

STAV DOMU:
Tento samostatne stojaci dvojpodlažný dom je postavený v zastavanom území obce na rovinatom pozemku s priamym vstupom na pozemok z miestnej komunikácie. Je murovaný z tvárnic a tehly a zaizolovaný. Má dve samostatné poschodia, ktoré sú spojené vnútorným betónovým schodišťom s dreveným obložením. Momentálne sa dom využíva ako dve samostatné bytové jednotky, ale v prípade potreby sa tieto dajú spojiť a vytvoriť jednu domácnosť. Má aj neobývané podkrovie, ale toto je možné dokončiť a tým zväčšiť plochu k užívaniu. Okná sú drevené s vákuovaným trojsklom. Podlahy sú pokryté veľkoplošnými parketami, korkom a keramickou dlažbou. Vnútorné dvere sú rámové, tzv.stodolové s vidieckym šarmom a zárubne obložené drevom.
Krov strechy je sedlový zakrytý pozinkovaným plechom. Nachádzajú sa na ňom 2 solárne panely pre ohrev teplej vody. Kúrenie je zabezpečované plynovým kotlom alebo kotlom na pevné palivo. Na druhom podlaží je krbová pec.
V roku 2018 bola súčasným majiteľom domu urobená vnútorná prestavba a na 2.poschodí nainštalované teplovodné podlahové kúrenie. V tomto roku sa realizovala aj prístavba verandy na druhé poschodie s vonkajším kovovým schodiskom.
K domu po pozemku vedie spevnená plocha so štrkovým lôžkom. Celú plochu okolo domu pokrýva upravený trávnik.
Dom je vhodný na celoročné bývanie alebo na rekreačné využitie.

DISPOZÍCIA DOMU:
K domu vedie prírodná vyštrkovaná príjazdová cesta lemovaná trávnikom, kde sa dá bezproblémovo parkovať aj viacerými autami. Dom má 2 vchody a 2 bytové jednotky, ktoré sa spojené schodišťom a v prípade potreby vedia vytvoriť jednu domácnosť.
Z dvora vedú jedny vchodové dvere do prízemnéj časti domu cez ktoré prejdeme do priestrannej chodby vybavenéj zasúvacími skriňami, lavičkou a vešiakom na odkladanie vecí. Na ľavo sa nachádza jedna spálňa a kuchyňa a na pravo oproti druhá spálňa a priestranná kúpeľňa s rohovou vaňou, sprchovacím kútom, umývadlom a miestom pre práčku a sušičku. WC je sa samostatné a nachádza sa vedľa kúpeľne.
Na druhé poschodie sa dostaneme vonkajším kovovým schodiskom. Cez pristavenú verandu, ktorá slúžia na odkladanie oblečenia, topánok a podobne prejdeme do otvorené svetléj chodby a cez ňu popri kuchyni a kúpeľni do rodičovskéj spálne a detskéj izby. Obývačka s jedálňou tvorí otvorený svetlý priestor a má aj krbové kachle.
Ide o veľmi príjemné a funkčné bývanie v peknom prostredí, ktoré ponúka dostatok súkromia.
Disponuje veľkou záhradou - to znamená, že okolo domu je dostatok priestoru, možnosť pestovať zeleninu, ovocné stromy alebo kríky. Zvyšuje to celkový komfort bývania.

POPIS LOKALITY:
Nehnuteľnosť sa nachádza na okraji obce v tichej oblasti - to je veľká výhoda, pretože poskytuje pokoj a relaxáciu, ale zároveň nie ste príliš ďaleko od základnej infraštruktúry a služieb v obci.
Oravská pohraničná obec Suchá Hora patrí k obciam na Orave, ktoré sú vyhľadávané práve pre svoj pokoj, blízkosť prírody a napriek tomu majú dobrú občiansku vybavenosť.
Jej lokalita umožňuje turistom letnú i zimnú rekreáciu. V blízkosti sú v zime lyžiarske vleky, možnosť celoročného kúpania v termálnych kúpaliskách Oravice alebo Chocholow. Pre milovníkov bežkovania sú pripravené trasy dolinami a skialpinisti si prídu na svoje v lone Roháčskych vrchov, či v Tatrách na poľskej strane . V lete turistika, bicyklovanie - cyklotrasa vedúca až po Nowy Targ na poľskej strane. Tiež kúpanie a rybárčenie v neďalekej Oravskej priehrade.

Výhody kúpy tejto nehnuteľnosti:
- vidiecka lokalita, ktorá zároveň poskytuje dobrú občianku vybavenosť
- priestranne prikryté zadné stavy umožňujúce mať napr. rezbársku dielňu či priestor na letnú
reštauráciu alebo kuchyňu
- priestranný pozemok, poskytujúci miesto na oddych a poprípade ako investícia do
budúcnosti
- rozdelenie domu na 2 bytové jednotky s vlastným vchodom čo umožňuje kreatívne využitie nehnuteľnosti ako napr. prenájom na bývanie, kombinácia vlastného bývania a podnikania a podobne.
Dom poskytuje veľmi príjemné a funkčné bývanie v peknom prostredí, ktoré ponúka dostatok súkromia a možností trávenia voľného času aj vďaka veľkej záhrade. Takýto dom by bol vhodný pre rodinu, ktorá hľadá kľudné a pohodlné miesto na bývanie mimo rušného centra celoročne alebo na víkendy či prázdniny..

Bližšie informácie Vám radi poskytneme na telefónnom čísle 0911 288 853 alebo na slavomiraploransky@haloreality.sk. ID ponuky: TS-66966.

Cena za nehnuteľnosť je KONEČNÁ, vrátane provízie, právneho servisu zabezpečeného advokátom, poradenstva, základného správneho poplatku na katastri a hypotekárnych služieb (viac na našej webovej stránke).

V PRÍPADE, ŽE POTREBUJETE NAJSKÔR PREDAŤ VAŠU NEHNUTEĽNOSŤ, NECHAJTE NÁM KONTAKT A MY VÁM POMÔŽEME VYMENIŤ TERAJŠIE BÝVANIE ZA NOVÉ.

U NÁS MÁTE ISTOTU: --------------------------------------------------------
- prvotriedny servis a služby po celom Slovensku, predávali sme už viac ako 60 000 NEHNUTEĽNOSTÍ
- na našom webe nájdete už viac ako 4 100 referencií aj s fotkami našich spokojných klientov
- pre vašu bezpečnosť sme nestranná strana pri prevode nehnuteľnosti
- profesionálne obhliadky s pravidelne preškolovanými profesionálnymi maklérmi
- už vo väčšine lokalít robíme aj 3D skeny, videoobhliadky a pôdorysy nehnuteľnosti
- inzerujeme na viac ako 200 portáloch
- zmluvy garantované právnikom, dohľad nad prevodom nehnuteľnosti podľa zákona
- poradíme vám ako najlepšie predať/kúpiť nehnuteľnosť
- bezplatné hypotekárne služby našich partnerov na mieru a s najlepšími podmienkami
- pre vašu bezpečnosť sme členom ZDRUŽENIA REALITNÝCH KANCELÁRIÍ SLOVENSKA - ZRKS
-----------------------------------------------------------------------------
Nehnuteľnosť predávate jeden/dvakrát za život, nechajte to na profesionálov v realitách, ktorým DÔVERUJÚ TISÍCE PREDÁVAJÚCICH PO CELOM SLOVENSKU - u nás nájdete viac ako 1 500 aktuálnych ponúk.

Detail nehnuteľnosti

  • ID ponuky:
      1953991
  • Tranaskcia :
      Predaj
  • Typ nehnuteľnosti :
      Domy a chalupy
  • Druh nehnuteľnosti :
      Rodinný dom
  • Celková cena :
      210 000 €
  • Jednotková cena:
      837 € / m2

Lokalita

Zobraziť na externej mape
  • Ulica : -
  • Časť mesta : -
  • Mesto : Suchá Hora
  • Kraj : Žilinský
  • Okres : Tvrdošín
  • Štát : Slovensko

HALO reality Slovensko

Podobné nehnuteľnosti